INDUSTRI HALAL PEMACU EKONOMI PASCA PANDEMIK

Selangor merupakan antara negeri penyumbang keluaran kasar dalam negara (KDNK) tertinggi di Malaysia. Lebih menarik, sumbangan tertingginya secara keseluruhan adalah menerusi industri Halal. Bersempena dengan Majlis Pelancaran SELHAC 2021, satu Forum Industri Halal Selangor yang bertajuk “Industri Halal Pemacu Ekonomi Pasca Pandemik” telah berlangsung hari ini di Hotel Mardhiyyah, Shah Alam.

Salah seorang daripada dua panel tersebut merupakan pensyarah daripada Universiti Selangor (UNISEL) iaitu Ts. Dr. Mohamad Ropaning Sulong yang juga merupakan Pengarah Institut Halal Antarabangsa (INSHA) UNISEL bersama-sama Ustaz Haji Mohamad Amin Abdullah, Panel Pakar Halal Negara dan Ahmad Fahmi Mohd Samsudin, Naib Presiden ABIM.

Majlis yang berlangsung selama satu hari itu adalah bagi memperkasakan negeri Selangor sebagai penggerak utama kepada ekonomi Halal di Malaysia. Majlis ini dirasmikan oleh YB Tuan Mohd Zawawi Ahmad Mughni, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Agama Islam, Hal Ehwal Pengguna dan Industri Halal Selangor.

SELANGOR MEGA JOB FAIR DILANCARKAN DI UNISEL

YAB Dato’ Seri Amirudin Shari, Dato’ Menteri Besar Selangor hari ini melancarkan Selangor Mega Job Fair & Selangor Job Portal yang bakal menawarkan peluang pekerjaan

UNISEL ANJUR MAJLIS KHATAM AL-QURAN

Lebih 100 orang kakitangan Universiti Selangor (UNISEL) hari ini menyertai Program Tadarus Al-Quran Ramadan peringkat UNISEL 1443H/2022M yang dianjurkan oleh Pusat Islam UNISEL. Program yang berlangsung