MAJLIS PENUTUP SIMPOSIUM PRA SISWAZAH 4.0

Universiti Selangor (UNISEL) menerusi Fakulti Kejuruteraan & Sains Hayat (FKSH) hari ini mengadakan Majlis Penutupan Program ‘FELS-US 4.0 Undergraduate Symposium’ bertempat di Auditorium Ibn. Al-Haytham, UNISEL Kampus Bestari Jaya.

Seramai 52 orang pelajar tahun akhir mengikuti Simposium yang bertemakan ‘Emerging Science & Engineering Towards Future Global Challenges’ yang dipamerkan sepanjang hari ini.

Prof. Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Othman, Presiden dan Naib Canselor dalam ucaptamanya menyatakan program yang diadakan itu mampu menarik minat di kalangan pelajar terhadap kekuatan Sains, Teknologi, Matematik dan Kejuruteraan dalam mendepani cabaran dunia masa kini.

Terdapat tiga pemenang kluster yang dipertandingkan dalam simposium ini antaranya ‘Cluster Advanced Materials, Environment & Sustainability’ dimenangi oleh Azlia Binti Alias, ‘Cluster System, Design & Instrumentation’ dimenangi oleh Ranjini Devi Rama dan ‘Cluster Applied Science & Mathematics’ dimenangi oleh Yogasri Chandren. Azlia Binti Alias turut menggalas kejuaaraan pembentang terbaik.

Presiden dan Naib Canselor turut berkesempatan melawat pameran yang diadakan diiringi oleh barisan pengurusan tertinggi Fakulti Kejuruteraan & Sains Hayat (FKSH).

24 Ogos 2022

GOTONG-ROYONG KOLEJ KEDIAMAN BERSAMA PRESIDEN & NAIB CANSELOR

Universiti Selangor (UNISEL) menerusi Residensi Pelajar hari ini mengadakan Program Gotong-Royong Kolej Kediaman bertempat di kampus Bestari Jaya. Program bermula pada jam 5.00 petang itu melibatkan

UNISEL CEMERLANG DI PROGRAM NANO KEBANGSAAN 2022